1619432.jpg

Torttutaikina on ehkä jo hyvä käyttää.... löytyi pakastimesta ja näkyi siellä taas olevan vielä yksi piparitaikinakin - juhannuspipareita vaikka... Nykyään tuo aika menee jotenkin niin huomaamatta - hih.... Se tuntuu tuommonen puoli vuottakin niin lyhyeltä ajalta.

Viinereiden päälle laitoin rahkaa, jonka joukkoon sekoitin yhden kananmunan, vähän sokeria ja mausteeksi vaniljasokeria. Kaapin uumenista löytyi myös säilykepäärynöitä ja kirsikoita. Siinä sitten syntyi oikein kokoelma menneen talven lumista - joita tarkemmin ajatellen ei juuri ollut ...

Viikonloppukin on taas ihan käsissä - perjantai on monen mielestä viikon paras päivä. Siinä on kyllä mukava tunnelma - minun työpaikallani teen yhden toistuvan työn melkein joka perjantai. Usein olen siellä vielä silloin kun päivävuorossa olevat työntekijät ovat lähteneet jo pois. Muutamia ihmisiä liikkuu aulassa - muuten on aika hiljaista - tunnelma on sellainen samantyylinen kuin mielestäni oli ennen vanhaan lauantai-iltapäivisin. Lapsuudesta on jäännyt sellainen muisto - siihen aikaan tehtiin vielä töitä lauantaina puoleen päivään asti. Sitten väki pääsi vapaalle ja saunat laitettiin lämpiämään - valmistauduttiin viikonlopun viettoon. Toiset lähtivät tanssimaan, toiset viettivät koti-iltaa. Minulle on jäännyt mieleen saunamakkara, keltainen Palma-limonadi ja pilsneri - niitä syötiin ja juotiin saunan jälkeen. Pilsneristä ja limsasta tuli hyvää juomaa kun laittoi puolet kumpaakin - meillä sitä sanottiin köyhänmiehen shamppanjaksi.  Noiden ensimmäisten mielikuvien aikaan ei kotona ollut vielä edes televisiota - radiota kuunneltiin, muistaakseni sieltä tuli ainakin Kankkulan kaivo vai oliko se kaivolla... Jonkin verran on systeemit muuttuneet noista ajoista - tarkemmin ajatellen ei nämä asiat niin kovin huonosti ole - nyt saadaan viikonloppuvapaatakin alkaa viettämään jo perjantai-iltana.