Ostin persikkarasian - 0,99 senttiä - niin kuin usein, niin nytkin hedelmät olivat melko kovia ja vähän raa`an oloisia. Pikku kärpäset ovat myös sankoin joukoin liikkeellä, joten en pidä mielelläni niille houkuttimia esillä. "Kahvin kanssa jotain" teki myös mieli eli näin persikat päätyivät tortun täytteeksi. Muuten "vähän" muokkailin ohjetta murotaikinapohjasta.

Pohja:

  • 75 g vaniljan makuista tuorejuustoa
  • 75 g margariinia
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Päälle:

  • persikoita tai omenia
  • vanilliinikreemia (valmiista jauheesta valmistettua), tämän voi toki valmistaa vaikka kermaviilistä ja kananmunasta - pääasia, että hedelmien päälle tulee jotain

Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä piirasvuokaan. Levita hedelmälohkot taikinan päälle ja kaada vanilliinitäyte lopuksi piiraan päälle. Paista piirasta 25 - 30 min 200 asteisessa uunissa.