Porsaankyljykset ovat ruokaa, joka uppoaa taloutemme muiden edustajien suihin aika vaivattomasti. Olen vain unohtanut moisen ruokalajin olemassaolon - kauppareissulla harhaillessani lihahyllyn äärellä muisti palasi....

Valmistin kyljykset uunissa hitaasti kypsentäen. Sipuli on tärkeä osa tätä ruokaa - suikaloin 3 reilun kokoista sipulia ja kuullotin ne pannulla.

... tai tämän verran ruskistin - vähän kuitenkin saavat saada väriä ja pehmitä...

Kyljykset saivat värin myös pintaansa pannulla...

Kyljykset nostelin pataan ja sivelin pikkuripauksen sinappia jokaisen poskelle, ripottelin suolaa ja lorautin siirappia pikkuriikkisen niiden päälle.Kyljykset ja sipulit ladoin kerroksittain pataan ja näitä mausteita siis myös kerroksiin. Maustepippureita ripottelin joitakin sekaan. Lopuksi vettä/nestettä, joka voi olla kasvis- tai lihalientä (itse laitoin ihan vettä) niin paljon, että ainekset peittyvät. Padan laitoin uuniin 175 asteeseen muutamaksi tunniksi - idea on, että liha kypsyy todella kypsäksi.

Tästä ruuasta ei kannata luopua ennenkuin viimeinenkin pisara on käytetty. Tarkoitan, että kun tuota lientä jää jäljelle kyljysten tehtyä kauppansa - kannattaa liemi hyötykäyttää hyvän makunsa vuoksi vielä ruuan valmistuksessa hyväkseen.