Tyhjentelen kaapeista sinne kerääntyneitä ruoka-aineita ja yritän saada niistä jotain syötäväksi kelpaavaa aikaiseksi. Tässä on vuorossa Saksanpähkinätorttu. Tämän ohjeen otin - niin luulin - jostain Kotikokin tms. sivulta. Tässä kävi niinkuin melkein aina minulle - ohje muuntui ihan omaksi...

Tämän piti olla toskapiirakkatyyppinen systeemi - manteleiden tilalla vain nuo pähkinät. No - enhän muistanut enää siinä vaiheessa, kun taikina oli vuossa, että se paistetaan ensin puolikypsäksi ja sitten vasta lisätään toska päälle. Pläjäytin pähkinäseoksen päälle heti - no haitanneeko tuo - rakenne vähän muuttui, mutta nythän tämä onkin ihan uusi oma resepti.

Pohja

n. 100 g voita t. margariinia

1,5 d sokeria

2 kananmunaa

3 d vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Päälle

Saksanpähkinöitä tai mantelirouhetta tai -lastuja tai muuta kaapista löytyvää - jopa puurohiutaleetkin käy

n. ½ d sokeria

50 g voita t. margariinia - tässäkin mielestäni voi käyttää myös juoksevaa margariinia

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl kermaa tai kerman tyyppistä valmistetta tai maitoa

Pohjan aineet sekoitetaan keskenään ja taikina levitetään vuokaan. Päällisen aineet sulatetaan sekaisin (ei keitetä) keskenään ja levitetään taikinan päälle. Paistetaan 200 asteessa.