Tyhjentelen kaapeista sinne kerääntyneitä ruoka-aineita ja yritän saada niistä jotain syötäväksi kelpaavaa aikaiseksi. Tässä on vuorossa Saksanpähkinätorttu. Tämän ohjeen otin - niin luulin - jostain Kotikokin tms. sivulta. Tässä kävi niinkuin melkein aina minulle - ohje muuntui ihan omaksi...
Tämän piti olla toskapiirakkatyyppinen systeemi - manteleiden tilalla vain nuo pähkinät. No - enhän muistanut enää siinä vaiheessa, kun taikina oli vuossa, että se paistetaan ensin puolikypsäksi ja sitten vasta lisätään toska päälle. Pläjäytin pähkinäseoksen päälle heti - no haitanneeko tuo - rakenne vähän muuttui, mutta nythän tämä onkin ihan uusi oma resepti.
Pohja
n. 100 g voita t. margariinia
1,5 d sokeria
2 kananmunaa
3 d vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle
Saksanpähkinöitä tai mantelirouhetta tai -lastuja tai muuta kaapista löytyvää - jopa puurohiutaleetkin käy
n. ½ d sokeria
50 g voita t. margariinia - tässäkin mielestäni voi käyttää myös juoksevaa margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa tai kerman tyyppistä valmistetta tai maitoa
Pohjan aineet sekoitetaan keskenään ja taikina levitetään vuokaan. Päällisen aineet sulatetaan sekaisin (ei keitetä) keskenään ja levitetään taikinan päälle. Paistetaan 200 asteessa.
Kommentit