Uutinen ei ole, että minäkin rakastan pitsoja - omatekoista pitsaa on vaikea minkään valmispitsan päihittää. Olen pitänyt aika pitkään vapaata lähes kaikesta ruuanlaitosta, mutta perjantai-iltana siivouksen jälkeen olin päättänyt tehdä pari pellillistä pitsaa.

Pohjan tein yksinkertaisesti puoleen litraan lämmintä vettä lisäämällä 10 dl vehnäjauhoja, 1 dl oliiviöljyä, 1 tl suolaa ja 1 pss kuivahiivaa. Mylläsin taikinan yleiskoneella ja annoin nousta tovin. Kun taikina oli noussut, nujersin siitä ilmat ulos ja jaoin puoliksi. Molemmat puolet litistelin n. uunipellin kokoisiksi levyiksi - apuna käytin pulikkaa.

Päälle laitoin ensin alimmaiseksi tekemänin pitsakastikkeen

  • öliiviöljyä
  • pari valkosipulin kynttä hienonnettuina
  • punasipuli pieninä kuutioina
  • tavallinen keltasipuli pieninä kuutioina
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • ripaus suolaa
  • sokeria

Kastikkeen aineet haudutetaan kasarissa - ensin kuumassa öljyssä kuullotetaan sipulit ja siihen lisätään loput aineet ja haudutetaan hetki niin, että maut tasaantuvat.

Kastikkeen levitin pitsalevyjen päälle ja sen päälle toiseen pitsaan laitoin tonnikalaa ja katkarapuja, pitsamausteseosta, juustoraastetta ja tomaattiviipaleita - toiseen laitoin kinkkusuikaleita, pitsamaustetta, juustoraastetta, ananaspaloja ja kirsikkatomaatin puolikkaita.

Pitsat paistoin 225 asteessa - tonnikalapitsan päälle lisäsin vielä tuoretta basilikaa silputtuna - tätä pitsaa söin itsekkin ja minusta basilika on niii..in ihana yrtti, että jos olisin yrtti olisin basilikaNolostunut