Taanoin tehdystä linssitahnasta tuli lopulta sosekeittoa - eihän sitä erkkikään syönyt niin pitkän aikaa leivän päällä - oli sellainen suurperheannos. Hätä ei ollut tämän näköinen vaan tahnastapa tehtiinkin keitto. Puolisen litraa vettä ja siihen kasvisliemikuutio sekä linssitahna. (Tämähän ei vaadi mitään tahnan tekoa vaan voit tehdä keiton ihan normaalisti linsseistä. Minun pointtini oli tässä ruuassa myös se, että moni ns. yli jäävä ruoka voi olla varsin jatkojalostuskelpoista.) Kiehautin keiton tasaiseksi - vähän lisäsin riisijauhoa joukkoon sakeuttamaan keiton haluamani vahvuiseksi. Lopuksi lisäsin keittoon vuohenjuustoa muutaman nokareen ja sekoittelin sen sulaksi ja keiton sekaan - vielä rouhaisu mustapippuria niskaan ja päivällinen oli valmis.

Tuohon keiton päälle sopisi oikein hyvin vaikka rapeaksi paistettu amerikanpekonisilppu...