Keittoruuat ovat olleet meillä ihan liian aliarvostetussa asemassa - tarkoittaa käytännössä sitä, että niitä on tullut turhan harvoin valmistettua. Meillä kuitenkin jokaisella on omat menonsa ja aikataulunsa ja yhteisiä ruokahetkiä arkisin on todella harvoin. Keitot ja muut helposti lämmitettävät ruuat toimivat tällaisiin tapoihin tottuneilla mielestäni hyvin.

Broilerinsuikaleista saa nopeasti hyvän ja ruokaisan sopan. Olin ostanut suikaleita ajatuksena tehdä niistä jotain tortillarullia, mutta nyt ne päätyivät kuitenkin keitoksi.

  • Jääkaapista löytyi pari porkkanaa, kesäkurpitsaa, punaista paprikaa ja pöydällä oli vielä punasipulia. Suikaloin kaikki kasvikset ohuiksi vähän tikkumaisiksi suikaleiksi ja käytin ne kuumalla, oliiviöljyisellä pannulla pyörähtämässä. Sen jälkeen kaadoin ne kiehuvaan kasvisliemeen.
  • Broilerin suikaleet pyöräytin myös pannulla, saaden vähän väriä niiden pintaan, jonka jälkeen jätin ne odottamaan levyltä pois otetulle pannulle.
  • Kasviksien sekaan kiehuvaan kasvisliemeen lisäsin vähän täysjyväpastaa.
  • Kun kasvikset ja pasta olivat lähes kypsiä kaadoin joukkoon broilerin suikaleet.
  • Vielä lisäsin pikkutilkan ruokakermaa, jota suurustin pienellä jauhomäärällä.
  • Lopuksi tarkistin maun ja lisäsin ripauksen sitruunapippuria joukkoon.