Takuu maistuvaa meillä ja helppoa valmistaa on borilerisuikaleet ja pasta. Tällä kertaa broilerin lihaa maustoin reilusti sambal oelekilla ja kasvislisänä olivat paprikat sekä tomaattimurska.

Myllyn Parhailla näkyy olevan myös chilimaustettua kierrepasta - chilin ystävänä sitä oli tietenkin kokeiltava.

Broilersuikalesoossin valmistin näin

  • rasia maustamattomia broilerin suikaleita
  • 1 prk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • kolme paprikaa - punainen, keltainen ja vihreä - suikaleina
  • sambal oelek maustetahnaa pari jälkiruokalusikallista eli n. 20 ml
  • pari rkl siirappia tai hunajaa
  • suolaa maun mukaan
  • oliiviöljyä paistamiseen

Kuumensin pannun vettä apuna käyttäen eli laitoin kylmän pannun levylle ja siihen vettä - kun vesi alkoi kiehua oli pannut kuuma ja veden saattoin kaataa pois sekä lisätä pannulle öljyä ja broilerin suikaleet. Ensin vähän pyörittelin suikaleisiin väriä ja sitten lisäsin paprikasuikaleet joukkoon - sitten sambal oelek ja pyörittelin vielä jonkin aikaa niin, että paprikat alkoivat vähän lämmetä, sitten lisäsin tomaattimurskan. Annoin soossin kiehahtaa vähän aikaan hiljalleen ja sitten lisäsin siirapin ja suolan - kannattaa maistella näitä lisätessään, että mikä on omaan suuhun sopiva määrä.

Soossin kaadoin keitetyn ja valutetun chilikierrepastan päälle. Maku oli onnistunut - maustetahnan chilinen tulisuus yhdistettynä tomaatin ja siirapin makean makuyhdistelmän kanssa miellytti minun makunystyröitäni oikein mukavasti