IMG_0402.JPG

Kauan kauan sitten.... aikana jonka hädin tuskin muistan oli Painonvartijoiden jossain opuksessa ohje tulisista katkaravuista. Ihan tarkkaan en ohjetta muista, mutta tällä tavalla aina joskus olen katkoja valmistanut patongin seuralaisiksi.

  • tilkka oliiviöljyä
  • sipuleita kuutioituna (puna-, valko- ja keltasipulia ehkä purjoakin) haluamasi määrä, minulla on tässä yksi punasipuli ja kaksi valkosipulin kynttä
  • cayennepippuria ripaus
  • chilijauhetta roiskaus
  • tomaattimurskaa purkki
  • tomaattipyrettä pari ruokalusikallista
  • 1 - 2 rkl siirappia
  • tilkka balsamicoa tai viinietikkaa
  • suolaa ripaus
  • katkarapuja 450 g

Kuumenna öljy ja lisää siihen mausteet, mutta varo polttamasta niitä, lisää joukkoon sipulit ja kuullota kevyesti ne. Seuraavaksi lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyre, kiehauta ja lisää loput mausteet. Viimeisenä lisää katkat, kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä kuin sen verran, että ovat varmasti kuuminneet läpi. Keittämällä liikaa katkoja niistä tulee kumipaloja...

IMG_0408.JPG

Jostain luin, että pitkäperjantaina usein on ollut perinteenä syödä kalaa. Meillä oli seitiä, jonka maustoin suolalla ja tillillä, edellisen katkakasarin loput kaadoin kalojen päälle sekä purkillisen vähärasvaista ruokakermavalmistetta. Tulinen katkarapukastike antoi juuri sopivasti makua kalalle. Kalan kypsensin uunissa 200 asteessa.