Nyt tuli tosi hyvääYllättynyt - vaikka ihan vaan tein ilman ohjeita tai - tietenkin vähän samaan malliin kuin joskus olen tehnyt kikherneistä.

Nämä linssilastut olivat melkein muuttuneet muumioiksi kaappiini, mutta nyt päätin tehdä niistä jotain. Ovat muuten tosi riittoisia - tein näistä jo aiemmin linssitomaattisipulipataa vai mitä se oli.... ja nyt käytin tähän tahnaan ja paketissa on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä... näiden käyttö leivän päällä tulee ainakin moninkerroin edullisemmaksi kuin juusto tai leikkeleet. ...niin ei meilläkään miesväki taida tähän koskea, mutta omapa on asiansa.... minulle tämä kuitenkin maistuu ja on ihan terveysruokaa.

Keitin linssit pakkauksessa olevan lisäkelinssin ohjeella. Valutetut ja huuhdotut kypsät linssit sekä muut tykötarpeet ajoin sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Tahnaan laitoin linssien lisäksi

  • n. 0,75 d oliiviöljyä
  • 1 limen mehun
  • 1 rkl valkoista balsamicoa (kaikki mitä pullon pohjalla oli)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • rouhaisuja mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa

Makua kannattaa tarkistaa välillä ja lisätä makuja halunsa mukaan. Valkosipulin määrää kannattaa vähentää, jos ei  pidä voimakkaasta valkosipulin mausta. Sipulina tähän sopisi myös hyvin purjo, joka toisi tuoreutta mukaan.

Tahna sopii hyvin leivänpäällysteeksi - itse käytin sekä vaalean että tumman kanssa ja molempiin mielestäni sopi hyvin.