IMG_0454.JPG

Ottaessani kuvaa aloin miettimään, että miten tässä piiraassani ei ole  - ei niin laaksoa ei kukkulaa eikä väriläiskää kumminkaan..... Minun piti laittaa tuohon täytteen päälle vielä kirsikkatomaatteja, jotka sitten unohdin.  No - ehkä syömme tomaatit tuoreina lisukkeinaNolostunut

Pohja

  • 125 g margariinia
  • 3,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • reilu 1 dl emmentalraastetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl kylmää maitoa

Täyte

  • rasia hunajamarinoituja kirjolohisuikaleita
  • pätkä purjoa
  • maustamatonta tuorejuustoa rasia

Munamaito

  • 3 dl maitoa
  • 3 munaa
  • sitruunapippuria
  • n. 1 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan aineet taikinaksi - ensin kuivat aineet sekaisin ja sitten esim. kädellä sekoitat rasvan ja juustoraasteen jauhoseokseen ja lisäät maidon sekaan niin, että saat tasaisen taikinan aikaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Kypsennä kirjolohisuikaleet pannulla ja lisää joukkoon tuorejuusto.

Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille, kaada täyte pohjan päälle. Sekoita munamaito ja kaada se lopuksi täytteen päälle. Paista 200 asteessa.

Itse käytin matalareunaista piirakkavuokaa - onnistui siinäkin, mutta varmasti parempi vaihtoehto olisi ollut käyttää tuota irtopohjavuokaani, jolloin täyte olisi jäännyt paksummaksi kerrokseksi piirakan päälle ja näin piirakasta olisi tullut vieläkin mehukkaampi.