Perjantai-iltana oli ajatus, että mitään iltapalaa ei tarvittaisi - ajatukseksihan se jäi ja jääkaappia piti vähän myllätä...

... eihän sinne varsinaisesti ollut varattu mitään iltapalatarvikkeita, mutta aina jotain löytyy. Kalkkunanakkeja oli vajaa paketti jäljellä ja juustoraastetta yleensä sieltä löytyy. Noista aineista pienillä perusvarastolisillä syntyy jo vaikka mitä - tällä kertaa lämpöiset voileivät.

  • rukiista palaleipää
  • nakkeja pieniksi kuutioiksi leikattuina
  • sipuli kuutioina
  • suippopaprika kuutioina
  • tomaattimurskaa
  • öljyä
  • chilijauhetta
  • caynnepippuria
  • mustapippuria
  • sokeria
  • juustoraastetta
  • kananmunaa

Nakit, sipulin ja paprikan ruskistin ja kuullotin pannulla, sekaan ripautin mausteet - piti varoa, että eivät ruskistuneet/palaneet. Päälle kaadoin tomaattimurskan ja ripottelin sokerin ja annoin vähän kiehahtaa tai pulpahtaa paremminkin. Sitten oli tärkeä kohta - maku piti tarkistaa ja tarvittaessa mausteiden lisäys - minulla meni kerralla kohdilleen. Juustoraasteen joukkoon rikoin kananmunan/-t - määrä riippui leipien määrästä - juusto-munaseoksen levitin tasan leipien päälle. Leivät gratinoin 225 asteessa 6 -7  minuuttia.