Sain tuttavaltani tällaisen banaanikakun ohjeen ja tätähän oli heti kokeiltava.

Ohje on taas vähän kevyempi versio kuin perinteiset "neljänneskilo voita" -ohjeet, jotka kieltämättä ovat herkkuja minunkin suuhuni - mutta kokeeksi vähän erilaista tällä kertaa.

  • 75 g margariinia sulatettuna
  • ½ dl maitoa
  • 2 kypsää banaania soseutettuna
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 tl kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata margariini sekä soseuta banaanit.  Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon kuivat aineet ja banaanisose sekä rasva ja maito. Paista kakkua n. 50 min 175 asteisessa uunissa.

Ohjeen mukaan taikina on sopiva 1,5 l:n vuokaan - oma vuokani oli vähän liian iso tälle annokselle, mutta eihän ne astiat laitojaan huutele - kuten sanotaan.