Tämän kahden kaalin keiton ohje löytyy uusimmasta Painonvartijat lehdestä. Lehden vinkin mukaan keitto soveltuu myös hyvin pakastettavaksi, mikä onkin hyvä juttu. Itse teen tällaista keittoa vain omaksi ruuakseni ja valmistuohjeiden annokset ovat liian isoja yksin syödä - tämäkin ohje on kuudelle. Menisi koko viikko yhden sopan puitteissa ilman pakastinta. Pakastaminen on muutenkin erinomainen apu laihduttajan ruuan valmistuksessa - aina ei kerkiä tai jaksa valmistaa ruokaa alusta ja silloin tällaiset keittoruuat ovat oikein hyviä. Lipsahduksien ennaltaehkäisy kannattanee huomioida aina kun vain mahdollista

Kahden kaalin keitto

6 annosta

  • 1 sipuli
  • n. kilon verran kukkakaalia ja parsakaalia - lehden ohjeessa oli 1 kg pakastekaalin kukintoja, näin tuoreen sadon ollessa parhaimmillaan saa keitosta todella makoisan tekemällä kauden kasviksista
  • n. 12 dl kasvislientä
  • 3 rkl sulatejuustoa (rasvaa max 10 %) - itse käytin 2 % tuorejuustoa
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • (suolaa), rouhittua mustapippuria
  • Tarjoiluun: 4 rkl auringonkukansiemeniä, 2 rkl ruohosipulisilppua

Lehden ohjeen mukaisesti valmistetussa keitossa on 1,5 p annos ja 9 p koko ohje - oma keittoni hiukan voi tuosta poiketa tuon tuorejuuston ansiosta, mutta poikkeama on kuitenkin vähäinen ja ei onneksi nosta ruuan pistearvoa.