Tässä taidetaan julkaista meikäläisen ensimmäiset ikinään tekemät juustosarvet - joten pienet  ulkonäölliset puutteellisuudet annettakoon anteeksi.

Ohjeen löysin Hesari sivuilta googlettamalla - näyttää olevan niinkin tuore kuin vuodelta -93! No - hyvät ohjeet eivät koskaan vanhene.

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 1 pss hiivaa tai 50 g tuorehiivaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 3 dl juustoraastetta
  • 11 dl vehnäjauhoja

Täytteeseen

  • 4 dl juustoraastetta (itse käytin 150 g:n pussin Auramuruja - täytettä tulee näin tosin paljon vähemmän, vain mauksi)
  • 1 muna

Voiteluun

  • munaa
  • seesaminsiemeniä (nämä puuttuvat minun sarvistani - eihän minulla ollut tuollaisia siemeniä kotona)

Sekoita taikina niin, että kaikki muut aineet ja 5 dl jauhoja sekaisin ensin - anna löysän seoksen kohota hetki. Alusta loput jauhot taikinaan ja leivo sarviksi.

Jaa taikina viiteen osaan ja kauli kukin osa pyöreäksi levyksi, jonka jaat kuuteen kolmioon. Levitä täytettä kolmiolle ja kierrä sarveksi. Voitele hyvin kohonneet sarvet ja paista 225 asteessa kypsiksi. Paistuvat melko nopeasti, joten ole tarkkana.