Pestopurkissa oli vielä jonkinverran pestoa jäljellä ja sen käyttäminen loppuun alkoi olla tarpeen, jotta ei kerinnyt pahentua. Lihamurekkeeseenhan voi leipoa kaikenlaista tavaraa sisään - minä leivoin tällä kertaa sinne pestoa ja aurinkokuivattua tomaattia.

Mureketaikinaan tuli

  • 400 g vähärasvaista paistijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 dl vettä
  • 1 muna
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • suolaa

Korppujauhot imeytin ensin nesteeseen ja sitten sekoitin munan ja mausteet seokseen. Seuraavaksi lisäsin jauhelihan ja sen jälkeen oman pikku kätösen sekoittamaan jauhelihan ja korppujauhomausteseoksen tasaisesti sekaisin ja taikinaksi. Valmiin taikinan kaadoin leivinpaperille ja läpyttelin suorakaiteen malliseksi levyksi. Levyn päälle levitin pestoa ohuelti ja aurinkokuivatun tomaatin paloja. Leivinpaperia apuna käyttäen käänsin murekkeen rullalle  ja pyöräytin rullan voideltuun uunivuokaan (pyrexlasinen leipävuoka on minulla useimmiten tässä hommassa käytössä).  Uuni oli 200 asteinen ja murekkeen paistoin siellä kypsäksi - kauankoha se olisi viennyt - ehkä 40 minuuttia. Kannattaa seurata puolen tunnin paikkeilla, että joko on sopivan kypsän näköistä vai vieläkö saa olla hetken.

Murekkeeseen tuli noilla käyttämättömilläni mausteilla vähän mummun lihapullien makua - ja pestosta sekä aurinkokuivatuista tomaateista taas sellaista .... hyvää muuten.....