1286714064_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eväsruokaa pitäisi olla aina jääkaapissa valmiina seuraavaa työpäivää varten tai pakastimessa valmiita annospakkauksia. Muuten minulta jää se tekemättä ja sitten alan kantamaan jotain kaupan eineksiä mukanani. Hyvä, että on valmisruokia, mutta tulevathan ne paljon kalliimmiksi kuin itse tehden ja omatekemästä tietää ainakin mitä siihen on laitettu. Mielestäni en ole mitenkään lisäainekammoinen, mutta olen kyllä huomannut olevani parempi vointinen syödessäni yksinkertaista, kasvisvoittoista kotiruokaa. Ravintolassa syömiset ovat sitten tietenkin ihan oma juttunsa ja aina kun sopiva tilaisuus tulee siihen olen valmis.

Tämän kertainen vuokaruokani on valmistettu kotoa löytyneistä kasviksista, riisistä, fetajuustosta ja ruokakermasta.

  • kesäkurpitsa
  • munakoiso
  • pari isoa keltasipulia
  • iso punasipuli
  • 5-6 pientä espanjalaista sipulia
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • punainen ja keltainen suippopaprika
  • ruokakermaa 2%
  • fetajuustoa haarukalla hienonnettuna
  • Vogelin yrttimaustetta
  • valkopippuria
  • suolaa
  • keitettyä tummaa riisiä

Kaikki suikaloidut kasvikset ja muut aineet sekoittelin sekaisin, kaadoin uunivuokaan ja paistoin uunissa 200 asteessa n. tunnin.

1286714086_img-d41d8cd98f00b204e9800998e