IMG_0563.JPG

Keskiviikko illan vierailulla HK:lla oli tarjolla parsa-perunasalaattia - tämä ei ole samalla ohjeella valmistettua kuin siellä tarjoiltu salaatti, mutta toki idean aineiden yhdistämiseen sain sieltä.

Salaatissani on ruotsalaisia uusia perunoita, vihreätä parsaa, varsiselleriä, uusia sipuleita ja öljyä tykötarpeineen kastikkeena.

  • keitettyjä uusia perunoita
  • vihreää parsaa keitettynä
  • uusia sipuleita varsineen
  • varsisellerin varsia 3 - 4 kpl kuutioituna
  • oliiviöljyä
  • viinietikkaa tai valkoista balsamicoa
  • limen mehu
  • mausteita - itse käytin saamaani mausteseosta, jossa on mm. chiliä, valkosipulia ja suolaa

Rakenna salaatti omaan käyttöösi sopivasta määrästä perunaa - esim. 1 nippu parsaa/5 - 6 perunaa. Öljykastikkeessa käytin suhteena 2/3 öljyä, 1/3 viinietikkaa ja limenmehua eli jos laitat öljyä ½ dl niin viinietikka-sitrusmehua tulisi 0,25 dl - kokonaismäärä siis olisi 0,75 dl. Maistelemalla löydät kuitenkin omaan suuhusi parhaimman yhdistelmän.

Salaatti sopii erittäin hyvin grillattujen lihojen tai makkaroiden kanssa tai kalan seurana - me söimme valmiina ostettuja kalapyöryköitä salaatin seurana.

* * *

Tuo lehtiselleri on minulle vähän hankala raaka-aine. Pidän sen mausta ja niin bulguri-lisäkkeeseen kuin tähänkin salaattiin se sopii erinomaisen hyvin - ongelmani on vain se, että sitä on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä! Mitä ihmettä keksin tuosta lopusta valmistaa?