Täällä taitaa olla menossa jonkinlaiset Italian viikot. Pikaisen pikaruuan saa valmistamalla pastaa. Olin ostanut joku aika sitten pienen purkin pastakastikejauhetta - en minä tiedä, mitä tuo oikein on - omasta mielestäni se on yrttimausteseos, joka sekoitetaan oliiviöljyyn ja veteen.

Pastan keitin kypsäksi, valutin ja sekoitin tämän öljy-vesi-mausteseoksen pastan joukkoon. Vastaavan mausteseoksen voi hyvin sekoitella oman kaappinsa sisällöstä - vähän mieliyrttiä ja mahdollisesti kuivattua tomaattia tai paprikarouhetta. Yhtälailla tuossa voisi käyttää aurinkokuivattua tomaattisäilykettä pohjana - pari ruokalusikallista sitä ja vähän yrttejä mukaan. Oleellista tässä mielestäni on se, että soosin ei aina tarvitse olla puolta kiloa lihaa ja runsaasti kermaa sisältävää - vaikka se kieltämättä hyvää onkin.

Vuohenjuustonokareet ovat juuri sopiva lisä tuohon - en minä niin askeettiseksi voisi helposti ryhtyä, että tuonkin jättäisin pois. Rucolan lehdykät ja tomaatti-sipulisalsa tekevät tästä ruokanautinnon.... hi.... menikö uskottavasti?