Halloweenin aikaan leikkasin talteen Aamupostista - joka on Riihimäki-Hyvinkää alueella ilmestyvä paikallislehti - ruokaohjeita, joissa myös tämä ohje oli. Tästä tuli oikein maukas kalavuoka, valmistan tätä varmasti toistekkin. Nyt olen onnellisesti tietenkin reseptin hukannut, mutta muistelen tähän summittaisen ohjeen. Tämä on mielestäni sellainen perusruoka, joka ei tarvitse ihan niin millinpäälle ohjetta - laitan tähän nyt kuitenkin määriä teille ystävilleni, joiden tiedän niitä juuri kaipaavan.

  • n. 15 keskikokoista kuorittua, raakaa, viipaloitua perunaa
  • 2 - 3 sipulia siivuina
  • 2 rasiaa (250-300g) kirjolohisuikaleita naturell
  • ½ - 1 ruukku tilliä silputtuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruokakermaa n.1 l

Levitä perunaviipaleita vuokan pohjalle sekä sipulia,kirjolohisuikaleita, tillisilppua kerroksittain ja päällimmäiseksi perunaa. Ripottele mausteita kerrosten väliin. Kaada lopuksi ruokakerma vuokaan niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Paista vuoka 200 asteisessa uunissa kypsäksi.

Ruuan kanssa sopii hyvin tarjottavaksi vaikka etikkapunajuuret, valmis punajuurisalaatti tai vihreä salaatti höystettynä kurpitsapikkelssillä.