Tomusokeria on jostain syystä ollut kaapissa useampi paketti - mitä lie ajatellut ostaja, kun on tuonnut aina lisää vaikka entinenkin on ollut käyttämättä. Etsiskelin makeaa leivonnaisohjetta johon sitä olisin saannut upotettua ja sellainen löytyikin - Tuuloman torttu - Makujen maailma kirjasarjan Leivonta-kirjasta.

Pohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljajauhetta
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl maitoa

Kuorrutus:

  • 50 g voita tai margariinia
  • 4 rkl vahvaa kahvijuomaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 pak (225 g) tomusokeria

Pinnalle:

  • kookoshiutaleita tai nonparelleja
  1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoittele mukaan kuivat aineet siivilän läpi sekä maito. Lisää viimeiseksi rasvasula.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 x 22 cm) ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia eli kauniin ruskeaksi.
  5. Sulata sillä aikaa kuorrutteen rasva. Lisää mukaan kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoittele kuorrute tasaiseksi.
  6. Levitä pohjan päälle kuorrute heti uunista ottamisen jälkeen. Ripottele somisteeksi kookoshiutaleita tai nonparelleja. Jos täyte ehtii kovettua norjista se mikrossa tai liedellä.
  7. Leikkaan jäähtynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Torttupalat sopivat myös pakastettaviksi.

 

Otin varolta kuvan tortusta ennen leikkaamista - jos olisi tuo kuorrute mennyt ihan myttyyn veitseen leikatessa olisi ollut edes jotain todistetta tortusta. Olen näemmä harjaantunut tuossa leikkausasiassa...