Tomusokeria on jostain syystä ollut kaapissa useampi paketti - mitä lie ajatellut ostaja, kun on tuonnut aina lisää vaikka entinenkin on ollut käyttämättä. Etsiskelin makeaa leivonnaisohjetta johon sitä olisin saannut upotettua ja sellainen löytyikin - Tuuloman torttu - Makujen maailma kirjasarjan Leivonta-kirjasta.
Pohja:
- 150 g voita tai margariinia
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljajauhetta
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 1½ dl maitoa
Kuorrutus:
- 50 g voita tai margariinia
- 4 rkl vahvaa kahvijuomaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 pak (225 g) tomusokeria
Pinnalle:
- kookoshiutaleita tai nonparelleja
- Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoittele mukaan kuivat aineet siivilän läpi sekä maito. Lisää viimeiseksi rasvasula.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 x 22 cm) ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia eli kauniin ruskeaksi.
- Sulata sillä aikaa kuorrutteen rasva. Lisää mukaan kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoittele kuorrute tasaiseksi.
- Levitä pohjan päälle kuorrute heti uunista ottamisen jälkeen. Ripottele somisteeksi kookoshiutaleita tai nonparelleja. Jos täyte ehtii kovettua norjista se mikrossa tai liedellä.
- Leikkaan jäähtynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Torttupalat sopivat myös pakastettaviksi.
Otin varolta kuvan tortusta ennen leikkaamista - jos olisi tuo kuorrute mennyt ihan myttyyn veitseen leikatessa olisi ollut edes jotain todistetta tortusta. Olen näemmä harjaantunut tuossa leikkausasiassa...
Kommentit