Perinteinen uunilenkki maistuu joskus tosi hyvältä. Eri sivustoilla pyöriessäni löysin ainakin Pastanjauhajien sivuilta feta-uunimakkaraohjeen sekä makkaran valmistajan omilla sivuilla on myös ohje, jossa on fetaa käytetty. Näistä eri versioista yhdistyi meidän ruokapöytäämme tämän näköinen toteutus:

Uunivuokaan laitoin alimmaiseksi perunaa, porkkanaa, punajuurta ja punasipulia, joiden päälle lisäsin hiukan öljyä, balsamicoa ja yrttimauste-suolasekoitusta. Kypsensin juureksia 200 asteisessa uunissa kunnes ne olivat lähes kypsiä.

Uunilenkin lisäsin lähes kypsien juureksien päälle.

Halkaistun lenkkimakkaran päälle levittelin fetajuuston, jonka olin haarukalla murentanut ja lisäsin siihen tilkan ruokakermaa notkistamaan tahnaa. Vuuan laitoin takaisin uuniin n. 15 minuutiksi - kunnes juusto sai vähän väriä pintaansa ja makkara oli kuumennut kunnolla.