Isosta pussillisesta simpukkapastaa oli vielä puolet jäljellä. Ostin kaupasta eilen broilerin jauhelihaa ajatellen tekeväni siitä pihvejä tai mureketta. Aamulla katseeni kohdistui vajaaseen pastapussiin ja niin päätinkin käyttää lihan toisella tavalla.

Tein broilerinjauhelihasta kastikkeen

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • tomaattimurskaa 400 g
  • currya
  • suolaa
  • sokeria
  • öljyä
  • vähän vettä

Ruskistin lihan ja kuullotin hienonnetut sipulit öljyssä - curryn, suolan ja sokerin lisäsin tässä vaiheessa joukkoon. Lisäsin joukkoon tomaattimurskan ja vettä sen verran, että sain kastikkeeseen myös lientä jonkinverran. Pasta imee aika reilusti nestettä itseensä. Sokeria on joukossa siksi, että mielestäni se tuo muita makuja paremmin esille ja tomaatin makua se pehmentää mukavasti.

Valkokastikkeen tein tavallisen valkokastikkeen tapaan, valmista kastiketta oli n. 8 dl. Lisäsin joukkoon n. 1,5 dl juustoraastetta. Kastikkeen maustoin suolalla ja jauhetulla maustepippurilla.

Paistoin komeuden taas tutussa 200 asteessa uunissa. Ruuasta tuli mukavan makuinen ja riittävän mehukas.