IMG_0574.JPG

Olen näitä samantyylisiä tahnoja postaillut tänne jo useita kertoja aiemminkin, mutta tämä oli taas niin hyvää, että haluan tämän tänne muistiin laittaa. Tein lähes samalla tavalla kuin tuon hummuksenkin - nyt vain käytin linssilastuja. Kikherneet ovat kyllä jo likoamassa huomista varten, mutta voileivän päälle piti keksiä joku nopeampi versio kunnes taas on kikherneet valmiina käytettäväksi tahnaa varten.

Tämän linssi-tahinitahnan tein näin

  • 2,5 dl linssilastuja (kuivattuja, keittämättömiä)
  • vettä n. 7 dl
  • suolaa
  • maustepippureita
  • laakerinlehtiä 1 - 2 kpl

Keitä linssilastut pakkauksen ohjeen mukainen aika ylläolevien aineiden kera. Ota pari desiä keitinlientä talteen. Valuta kypsät linssilastut tiheäsilmäisessä siivilässä. Poista joukosta pippurit ja laakerinlehdet.

  • keitetyt valutetut linssit
  • 2 valkosipulin kynttä
  • sitruunan mehu
  • n. 1 dl tahinia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • jotain mieleistäsi maustetta esim. mustapippuria
  • Linssien keitinlientä n. ½ dl

Soseuta aineet tasaiseksi tahnaksi ja lisää tarvittaessa keitinlientä joukkoon, jotta saat haluamasi vahvuisen tahnan.