1286817721_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Asuinkumppanini eivät meinanneet uskoa, että porrashuoneessa leijunut leivonnaisten tuoksu tulisi meiltä - kotoa! Siitä on taas jo pitkä aika, kun viimeksi olen leiponut. Olen selitellyt asiaa itselleni sillä, että sitten ei tule syötyäkkään leivonnaisia - no, karkkia sitten senkin edestä. Jospa se olisi kuitenkin luonnonmukaisempaa syödä silloin tällöin jotain leivottua hyvää kuin natustella harvase päivä karkkia.

Omenapiirakan tein ihan yksinkertaisella tavalla: murotaikinapohja ja päälle omenalohkoja, kanelia ja kermaviiliseos.

  • 150 g margariinia tai voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pohjan aineet sekoitetaan ja levitetään 28 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan.

  • 5-6 kiinteää, mielellään hapanta omenaa
  • 2 prk kermaviiliä
  • 2 munaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • omenalohkojen päälle kanelia, jos pidät sen mausta

Kermaviili ja munat sekoitetaan keskenään ja lisätään sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Omenalohkot ladotaan piirakkataikinan päälle, ripotellaan kanelia ja kaadetaan kermaviiliseos päällimäiseksi. Piirakka paistetaan 200 asteisessa uunissa kunnes reunat näyttävät kypsiltä ja täyte on hyytynyt. Oma piirakkani paistui n. 35 min.