Rahkaomenatorttu tuli tämän aamun leivontakärpäsen pureman ansiosta leivottua. Reseptin löysin täältä - vähän jouduin mukaelemaan, koska leipomista ei ollut etukäteen suunniteltu ihan tarkasti ja aineet olivat taas mitä sattui olemaan. Jälleen kerran sain perusteltua itselleni, miksi reseptit ovat tärkeitä ja miksi etukäteen suunniteltu voisi olla puoliksi tehty. Tällä kertaa tosin inspiraatiolla oli niin iso osuus asiassa, että näin onnistui vallan mainiosti ja lopputuloskin tyydyttään itseäni kovasti

Pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Sekoita pohjan aineet - ensin vaahdota sokeri ja rasva, sitten vatkaa muna joukkoon ja lopuksi lisää vehnäjauhot joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Levitä taikina irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille niin, että reunat  nousevat ylös - täytteelle tulee reunat tueksi. Itse leikkaan tuohon vuokaani aina leivinpaperista pohjaan levyn - näin varmistan tortun irtoamisen vuuasta. Oma vuokani on jo vanha ja kulahtanut - silikonivuuissa ei liene ole tarpeen tällaiset lisätoimenpiteet.

Täyte

  • 1 prk rahkaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu

Päälle

  • omenanlohkoja
  • kanelia

Torttu paistetaan 175 asteessa n. tunti - omani tosin kypsyi vajaassa tunnissa - kannattaa 40 minuutin kuluttua seurata tilannetta ja ottaa torttu uunista sen näyttäessä kypsältä. Tuo päällisen hyytyminenhän se oikeastaan ratkaisee - pohja on sen verran ohut, että kerkiää kyllä kypsymään.