IMG_0450.JPG

Kaappi oli tyhjänä - teki mieli kahvileipää..... no, löytyi kuitenkin jauhoja, munia yms.  - ainut, että omenoita puuttui, joita tähän Mimmiltä löytämääni ohjeeseen olisi kuulunut. Ananasmurskaa oli kuitenkin kotona - joten luovuus kehiin ja torttu kasaan.

Tein piirakan irtopohjavuokaan, jonka pohjalle leikkasin leivinpaperin ja reunat voitelin - tämä on perinteinen pinnoitettu vuoka.

Pohja

  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl maitoa
  • 100 g sulatettua margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte (tässä ja päällyksessä olen tehnyt omaa sovellusta kotona olleiden aineiden pohjalta)

  • 1 prk ananasmurskaa vähän valutettuna

Päällys

  • 2 dl purkki rahkaa
  • 2 dl purkki kermaviiliä (3,5 %)
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

Sekoita munat ja sokeri (ei tarvitse vatkata), lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasainen taikina ja laita se voideltuun torttu/kakkuvuokaan. Levitä ananasmurska tasaisesti pohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa 25 - 30 min. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja kaada se vuokaan. Jatka paistamista n. 25 - 30 min. Jäähdytä piirakka kunnolla ennen syömistä.

Ja meillähän ei piirakka kunnolla kerinnyt edes jäähtyä, kun oli jo syöty. Tuo irtopohjavuoka on minulla kokenut uuden renesanssin tai oikeastaan vasta nyt olen hoksannut miten mainio vehje se on. Vuokani on vaikka kuinka vanha - varmasti lähes kymmenen vuotta - jo on aikakin käyttää sitä.Hymy