Minusta on tullut ilmeisesti chiliriippuvainen - aina perjantaisin vastustamaton halu syödä chilimaustettuja maissichipsejä tomaattisalsadipin kanssa saavuttaa minut. Poikkeusta ei tullut eilenkään. Saadakseni kuitenkin jonkilaista vaihtelua asiaan, ostin kaupasta myös tortilla-ateria aineksia: jauhelihaa, vehnätortilloja paketin, salsakastiketta, jalopenosiivuja, juustoraastetta, ruokakermaa, vihreää salaattia, tomaatteja ja sipuleita.

Paistosta varten

  • ruskistin jauhelihan - 400 g -  ja kaksi punasipulia (tavallinen keltasipuli tietenkin unohtui ostaa) ja näiden joukkoon lopuksi kumosin valmiin salsakastikkeen (pieni lasipurkki esim. Santa Marian tai muun vastaavan), suolaa lisäsin, mutta se ei välttämättä ole tarpeellista - maistamalla asia selviää
  • laitoin alimmaiseksi uunivuokaan yhden tortillalevyn sitten päälle vähän jauhelihaseosta, sen päälle muutamia jalopenosiivuja ja sitten vielä vähän juustoraastetta
  • taas tortillalevy ja samat täytteet kuin edellä ja näin jatkoin kunnes vuoka oli lähes täynnä - minulla vuokaan mahtui viisi tortillaa
  • ruokakermaa lisäsin joka väliin pienen lirauksen päälle liruttaen
  • päällimäiseksi kerrokseksi jätin jauhelihan ja juustoraasteen sen päälle - lopuksi lisäsin ruokakermaa (yhteensä n. 3 dl)
  • tein terävällä veitsellä muutaman "reiän" koko kakkuun, jotta neste pääsi eri kerroksien läpi - mielestäni tärkeää on paistoksen pysyminen riittävän kosteana
  • paistos kypsyy uunissa 200 asteessa - arvioisin n. 40 min

Paistoksen lisänä tarjosin rapeaa vihreätä salaattia, tomaattikuutioita (sisus koverrettu pois) ja salottisipulia. Päälle on pirskoteltu oliiviöljyä, vähän mustapippuria myllystä ja valkoista balsamicoa.

Jalopenosiivut ovat melko tulisia, joten ne kannattaa jättää tästä pois jos ei ole kovin tulisen ruuan ystävä. Minäkin noukin valmiista paistoksesta ne pois, koska maistuivat mielestäni liian tuliselle.