IMG_0498.JPG

Pienistä aineista saa hyvää ja aika vähällä vaivallakin - mutta idea pitää syntyä ja se ei tule välttämättä väkisin vääntäen, ainakaan minulle. Lounasruuakseni tein tällaisen lämpimän kasvis-munasalaatin:

  • 1 keskikokoinen porkkana
  • n. 7 x 3 cm kesäkurpitsanpätkä
  • n. 7 cm pätkä ohutta purjoa
  • 1 punasipuli
  • 1 tomaatti
  • 1 - 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 rkl suolapähkinöitä
  • oliiviöljyä kuullottamiseen
  • yrttimaustetta tai yrttisuolaa

Kuori porkkana ja kesäkurpitsa (ellet käytä kuorineen), pese purjo ja suikaloi nämä aineet kuorimaveitsellä suikaleiksi. Kuullota kasvissuikaleet pannulla oliiviöljyssä. Älä kypsennä liian kauan kasviksia - niiden on tarkoitus vain kuumita ja saada vähän väriä pintaan, suutuntuma pitäisi kuitenkin jäädä enemmän tuoreen oloiseksi kuin keitetyksi.

Kokoa salaatti kaatamalla ensin lämpimät kasvikset alle, sitten punasipulirenkaat, tomaattilohkot, kananmunalohkot ja suolapähkinät päälle.