IMG_0382.JPG

Lampaanliha on meidän ruuanvalmistuksessa aika harvoin käytetty raaka-aine ja ei ole mitään suurta suosiota koskaan saavuttanut. Itse pidän lampaanlihasta, mutta muu perhe on mieluummin sen jättänyt valitsematta. Uhmasin kuitenkin tätä käytösmallia ja ostin pakastettua jauhelihaa, josta tein lihapyörykät. Käytin valmiiksi maustettua korppujauhoa taikinassa - lihapaketissa olleessa ohjeessa ei ollut lainkaan korppujauhopohjaista mureketaikinaohjetta vaan ohje oli tehdä suoraan täyslihasta pyörykät. Arvelin, että lampaalle ominainen maku hiukan tulee miedompana esille kuitenkin perinteisessä lihamureketaikinassa.

  • n. ½ kg lampaan jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • suolaa
  •  mustapippuria
  • muita mausteita kuten valkosipulia maun mukaan, itse laitoin valkosipulin ja tavallisen sipulin lisukkeena olleeseen kastikkeeseen.

Kastikkeen tein ruskeaan kastikepohjaan, johon lisäsin nesteen lisäksi tomaattimurskaa purkillisen.