Aina kannattaa kysyä - sillä kysyvä ei tieltä eksy.... Kiitos Annuliisan - sain häneltä tuonne kommenttilaatikkooni oikein hyvän ja maistuvan iltapalaohjeen.

 

" Leikkaa raa´at perunat n.½ cm viipaleiksi, kuivaa hiukan talouspaperilla pintaa. Lado uunipellile ja voitele öljyllä, ripottele päälle yrttisuolaa, tai suolaa ja jos pidät rosmariinista, myös se sopii mielestäni hyvin mausteeksi.

Paista kohtalaisessa lämmössä, kunnes pinta on kauniisti ruskettunut.

Näiden kanssa sopii esim. seuraavanlainen dippi/tahna

keittyjä kananmunia
ranskankermaa
kylmäsavulohta tai silliä tai anjovista

vähän niinkuin maun mukaan, tykkääkö vahvemmasta tai miedommasta kalasta

Raikasta sallaattia lautasen reunalle vähän väriä tuomaan ja ruokajuomaksi minun mielestäni sopii hyvin olut, alkoholiton tai alkoholillinen. Ehkä parhain maku on kuitenkin 1-oluessa. "

Salaatissa on ihan perustavarat ja lisäksi erilaisia siemeniä paahdettuina - kurpitsan, auringonkukan ja pinjansiemeniä. Kastikkeeksi pirskotin oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa, muutaman rouhaisun puristin mustapippuria myllystä koko komeuden niskaan.

Perunat maustoin suolalla, paprika- ja chilijauheella. Tuo dippi on tehty anjovisversiona.