Viimeisessä Kodin kuvalehdessä oli leivontaohjeita vähän enemmänkin - oli muuten mainintoja myös ruoka- ja leivontablogeista: Hellapoliisi (vaikka tuohan on oikein sivusto, miksiköhän blogiksi oli luokiteltu), Herkkukirppu, Elämä makeaksi, Kinuskikissa (tuossa taas taisi olla väärä osoite...), Mansikkamäki ja muutamia muita oli siinä jutussa nettileipojista lueteltu. Lehdessä ollutta kakkuohjetta yritin noudattaa tehtyäni tämän kakun... harjoitteluahan tämä homma ihan selvästi kaipaa, mutta tässä nyt alkutilanne:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl mantelijauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1½ dl appelsiininmehua
  • 5 rkl appelsiinilikööriä (meillä oli kaapissa jotain iänkaikkisen vanhaa kermaviinaa, älkää kertoko kenellekkään, että minä jotain vanhoja sotkuja leivon taikinaani... mutta kun ei ollut appelssiinilikööriä)

ps. mikä tässä minun paistoksessani on vikana kun tuo silikonivuoka keikautti kakun noin länkälleen... en ole tuota silikonivuokaa käyttänyt kuin yhden kerran kait tätä ennen - pitääkö sen kanssa huomioida jotain erityistä?

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

Sekoita kuivat aineet ja appelsiininkuori keskenään. LIsää ne taikinaan vuorotellen appelsiinimehu-likööriseoksen kanssa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun , 1½ - 2 litran kakkuvuokaan. (Tuota silikonivuokaa ei tietenkään tarvinnut voidella tai jauhottaa paitsi, että kyllä minä sitä vähän voitelin...)

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.Anna kakun jäähtyä pari minuuttia vuoassaan ja kumoa kakku tarjoilulautaselle.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Valuta seos kakun pinnalle.

Anna jähmettyä huoneenlämmössä.

Kuorrutus tehdään appelsiininmehusta, sulatetusta margariinista tai voista ja tomusokerista. Tomusokeripaketin kyljessä on hyvä ohje kuorrutukseen - tässä lehden ohjeessa laitettiin 3 rkl mehua, 4 rkl sulatettua rasvaa ja 2 dl tomusokeria. Minun seoksestani tuli ainakin ihan lirua tuolla ohjeella ja jouduin lisäämään aika ronskisti tomusokeria siihen, jotta ei mennyt kakusta läpi.

Lopputulos oli kuitenkin oikein maukas eikä nuo ulkoiset puutteetkaan kakun maittavuutta häirinneet.