1286714197_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitkästä aikaa kaivoin taikinantekovälineet esiin ja tein leipää. Taas jälleennäkemisen ilo oli suunnaton omatekoisen kotileivän kanssa. Täyttä tavaraa - tuntee syövänsä jotain, kun leivän kulmasta haukkaa. Ohjeen summittaiset mittasuhteet kokosin hiivaleipäjauhopussin kyljestä. Omat lisäykset yritin sopeuttaa jotenkin noihin asetettuihin raja-arvoihinHymy.

  • ½ l lämmintä vettä (käytän kuivahiivaa)
  • 10 - 12 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl mysliä (omani on Lidlin hedelmäistä mysliä)
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa

Leivän leivoin mahdollisimman vähällä vaivalla eli pyöräytin jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin kanssa pötköksi ja paperilla nostin pötkylän voideltuun leipävuokaan. Leivinalustaa en pystynyt käyttämään - oli nimittäin sen verran laajaa ruokatuotantoa tänään, että kaikki työpöytä pinta oli jo käytössä Hymy. Leivästä tuli vähän rosoisen näköinen, mutta erittäin maukas - mysli antaa mukavaa makeutta.

 1286714108_img-d41d8cd98f00b204e9800998e           1286714182_img-d41d8cd98f00b204e9800998e