Pitkästä aikaa kaivoin taikinantekovälineet esiin ja tein leipää. Taas jälleennäkemisen ilo oli suunnaton omatekoisen kotileivän kanssa. Täyttä tavaraa - tuntee syövänsä jotain, kun leivän kulmasta haukkaa. Ohjeen summittaiset mittasuhteet kokosin hiivaleipäjauhopussin kyljestä. Omat lisäykset yritin sopeuttaa jotenkin noihin asetettuihin raja-arvoihin.
- ½ l lämmintä vettä (käytän kuivahiivaa)
- 10 - 12 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 dl mysliä (omani on Lidlin hedelmäistä mysliä)
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- 1 pss kuivahiivaa
- ½ dl öljyä
- 2 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
Leivän leivoin mahdollisimman vähällä vaivalla eli pyöräytin jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin kanssa pötköksi ja paperilla nostin pötkylän voideltuun leipävuokaan. Leivinalustaa en pystynyt käyttämään - oli nimittäin sen verran laajaa ruokatuotantoa tänään, että kaikki työpöytä pinta oli jo käytössä . Leivästä tuli vähän rosoisen näköinen, mutta erittäin maukas - mysli antaa mukavaa makeutta.
Kommentit