1287328865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntai ja lasagnea - kasvisversiona tällä kertaa. Käytin ruskeaa soijarouhetta jauhelihan asemasta ja nyt onnistui maustaminen hyvin. Löysin jokin aika sitten Jättijaosta Wotkinsin Isoäidin perinteinen kastikemausteseos -mausteen, joka on tosi hyvä yleismauste esim. juuri soijarouheen maustamiseen. Helppo ratkaisu - ei tarvitse monesta purkista lisäillä.

Muuten lasagnen valmistin ihan tavalliseen tapaan latoen pastalevyjä, soija-kasviskastiketta ja valkoista juustokastiketta vuorotellen kerroksiksi.

Soijakasviskastikkeeseen käytin:

  • 2,5 dl kasvislientä
  • 2 dl ruskeaa soijarouhetta (rouheen turvotin kasvisliemessä ennen muiden aineiden lisäämistä)
  • 2 isoa sipulia kuullotettuna
  • 400 g tomaattimurskaa
  • liraus balsamicosiirappia
  • 1 tl sokeria
  • isoäidin mausteseosta
  • pizzamaustetta
  • ripaus suolaa

Juustokastikkeen valmistin normaalisti valkokastikkepohjalla ja lisäsin siihen juustoraastetta sekä rouhittua mustapippuria.

1287328403_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1287328441_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1287328491_img-d41d8cd98f00b204e9800998e