Sunnuntai ja lasagnea - kasvisversiona tällä kertaa. Käytin ruskeaa soijarouhetta jauhelihan asemasta ja nyt onnistui maustaminen hyvin. Löysin jokin aika sitten Jättijaosta Wotkinsin Isoäidin perinteinen kastikemausteseos -mausteen, joka on tosi hyvä yleismauste esim. juuri soijarouheen maustamiseen. Helppo ratkaisu - ei tarvitse monesta purkista lisäillä.
Muuten lasagnen valmistin ihan tavalliseen tapaan latoen pastalevyjä, soija-kasviskastiketta ja valkoista juustokastiketta vuorotellen kerroksiksi.
Soijakasviskastikkeeseen käytin:
- 2,5 dl kasvislientä
- 2 dl ruskeaa soijarouhetta (rouheen turvotin kasvisliemessä ennen muiden aineiden lisäämistä)
- 2 isoa sipulia kuullotettuna
- 400 g tomaattimurskaa
- liraus balsamicosiirappia
- 1 tl sokeria
- isoäidin mausteseosta
- pizzamaustetta
- ripaus suolaa
Juustokastikkeen valmistin normaalisti valkokastikkepohjalla ja lisäsin siihen juustoraastetta sekä rouhittua mustapippuria.
Kommentit