Vähän vaikeuksia tämän ruuan nimeämisen kanssa - kyseessä on kuitenkin lihakastikkeen vastinen kasvisruokana eli perunan, riisin, pastan tai nuudeleiden seurana sopii hyvin syötäväksi.

1250077702_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on sellainen ruoka, johon voi hyvin käyttää erilaisia vihanneksia ja kasviksia mitä kaapista sattuu löytymään. Samoin tähän voi lisätä erilaiset tomaattipohjaiset dippikastikkeiden jämät ja muitakin maustekastikkeita -  huomioiden tietysti sen, että ei tee liian tulisen makuista ruokaa omaan suuhunsa.

Oma ohjeeni on tällainen

  • n. 120 g soijaleikkeitä
  • 1,5 litraa keitinvettä
  • 2 kasvisliemikuutiota

____________________

  • 2-3 sipulia
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 3-4 varsisellerin vartta kuutioituna
  • 1 vihreä paprika kuutioituna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • muutamia aurinkokuivatun tomaatin siivuja
  • 3 dl kasvislientä - ota tämä talteen keitinliemestä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • loraus siirappia

Keitä soijasuikaleet pakkauksen ohjeen mukaisesti kasvisliemessä ja valuta ne keittämisen jälkeen lävikössä. Ota keitinlientä n. 3 dl talteen padan liemeksi. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla ja kaada ne kattilaan/pataan. Ruskista soijaleikkeisiin vähän pintaa pannulla ja kaada kattilaan kasvisten päälle. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi kasvisten päälle. Mausta pata mustapippurilla,suolalla ja lorauksella siirappia (siirappi taittaa tomaatin hapokkuutta). Hauduta pataa 15 - 20 min. miedolla lämmöllä. Tarjoa perunan tai muun vastaavan lisäkkeenä.