Vähän vaikeuksia tämän ruuan nimeämisen kanssa - kyseessä on kuitenkin lihakastikkeen vastinen kasvisruokana eli perunan, riisin, pastan tai nuudeleiden seurana sopii hyvin syötäväksi.
Tämä on sellainen ruoka, johon voi hyvin käyttää erilaisia vihanneksia ja kasviksia mitä kaapista sattuu löytymään. Samoin tähän voi lisätä erilaiset tomaattipohjaiset dippikastikkeiden jämät ja muitakin maustekastikkeita - huomioiden tietysti sen, että ei tee liian tulisen makuista ruokaa omaan suuhunsa.
Oma ohjeeni on tällainen
-
n. 120 g soijaleikkeitä
-
1,5 litraa keitinvettä
-
2 kasvisliemikuutiota
____________________
- 2-3 sipulia
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 3-4 varsisellerin vartta kuutioituna
- 1 vihreä paprika kuutioituna
- 1 prk tomaattimurskaa
- muutamia aurinkokuivatun tomaatin siivuja
- 3 dl kasvislientä - ota tämä talteen keitinliemestä
- mustapippuria
- suolaa
- loraus siirappia
Keitä soijasuikaleet pakkauksen ohjeen mukaisesti kasvisliemessä ja valuta ne keittämisen jälkeen lävikössä. Ota keitinlientä n. 3 dl talteen padan liemeksi. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla ja kaada ne kattilaan/pataan. Ruskista soijaleikkeisiin vähän pintaa pannulla ja kaada kattilaan kasvisten päälle. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi kasvisten päälle. Mausta pata mustapippurilla,suolalla ja lorauksella siirappia (siirappi taittaa tomaatin hapokkuutta). Hauduta pataa 15 - 20 min. miedolla lämmöllä. Tarjoa perunan tai muun vastaavan lisäkkeenä.
Kommentit