Olin ostannut ison verkkopussillisen omenia ja niille piti keksiä jatkojalostusta - väkeni ei voi syödä omenia raakana allergioiden vuoksi ja näin niitä jollain tavoin tulisi ensin kypsennellä ennen kuin heille tarjoan niitä. Leipomaan en ryhtynyt, mutta uunia käytin - omenat (4 kpl)kuorettomiksi ja viipaleiksi, viipaleet voideltuun uunivuokaan ja päälle seos, jossa oli n. 0,75 dl juoksevaa margariinia, 1,5 dl mysliä ja kanelia 1 tl. Vuoka lasteineen 200 asteeseen uuniin n. puoleksi tunniksi tai kunnes omenat ovat pehminneet kypsiksi. Tämä vaatisi vähän hapahkot omenat onnistuakseen hyvin - valitettavasti nämä käyttämäni tuontiomput olivat aika makeaa lajiketta eivätkä näin parhaita mahdollisia tähän herkkuun, mutta ei siihenkään vuokaan mitään tähteitä jäännyt.

Valmis vaniljakastike tai vaniljajäätelönokare kruunavat tämän herkun.