Silakkaruuat ovat jostain syystä sellaisia, että ne muistuvat näin syksyisin mieleen. Olen ennenkin todennut, että harmittavan harvoin tulee silakkaa käytettyä vaikka se on niin maukas ja hyvä kala. Eilen kauppareissulla pysähdyin kala-altaalle ja ostin silakoita. Näin rullinna uunissa kypsentäen saa samalla maukkaan kastikkeen silakkarullien liemestä. Kokeilin tällä kertaa chiliversiota - Pirkan sivuilta löytyi marinadiohje silakkafileille, mukailin tästä ohjeesta oman uunisilakkaruokani.

Tuoreita silakkafileitä oli n 400 g, sirottelin niille vähän suolaa ja käänsin fileet rullalle ja rullat laitoin uunivuokaan. Päälle kuutioin kaksi punasipulia.

Fileiden ja sipulien päälle lisäsin kastikkeen

  • 2 dl thai sweet chili -kastiketta
  • 2 rkl tomaattipyrettä

Vuuan laitoin 180 asteiseen uuniin , jossa kalat kypsyivät n. tunnin - vähempikin aika riittää, jos et pidä näin kypsästä ruuasta kuin minä.