On koittanut totuuden hetki ja aika ottaa tämä painon pudotus ihan konkreettisesti ohjelmaan. Tämä projekti tähän tilanteeseen on kestänyt laskujeni mukaan  lähes kolme ja puoli vuotta. Tuolloin 2006 kevättalvella pääsin Kelan tukemalle silloisen työnantajani järjestämällePaineet pois- kuntoremonttikurssille. Kurssi oli minulle silloin todella paljon herneitä nenään nostattava kurssi. Vastustin periaatteessa melkein kaikkea mitä siellä esitettiin ja opetettiin. Ihminen on mielenkiintoinen otus - sitä mitä eniten vastustaa sitä kohti kuitenkin menee. Näin tässä on käynnyt minullekin. Olen aktivoitunut jonkin verran liikunnallisesti ja saannut ilokseni todeta, että olen loppujen lopuksi melko hyväkuntoinen. Eniten vastustin tuolla kurssilla ravitsemusterapeutin ohjeita . Kuittasin ne ajatuksella, että tuonhan kaikki tietävät ja kyllä nuo osataan.  Kenellekään ei ole yllätys se, että ne ohjeet ovat jäänneet käytännön tasolla noudattamatta - lukuunottamatta muutamien viikkojen kestäneitä kokeiluja.

Painonvartijoiden ohjeet olen kaivannut laatikostani taas esille ja päättänyt lähipäivinä mennä myös Painonvartijat-ryhmään. Pakko on tunnustaa, että yksin en pysty tähän - tarvitsen ryhmän tukea ja ohjaajan ohjausta

Salaattilounaani ohje

  • rapeaa lehtisalaattia
  • puolikas salottisipuli
  • n. 7 cm:n pala tuoretta kurkkua (160 g)
  • 2 tomaattia ja kourallinen kirsikkatomaatteja (140 g)
  • basilikan lehtiä - hienonnettuina pari ruokalusikallista
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl öljyä
  • ½ tl viinietikkaa
  • mausteseosta, jossa voimakkaasti chiliä
  • 40 g fetajuustoa, 8%

Revi salaatti, paloittele muut vihannekset ja sekoita kastike öljystä, basilikasta, vedestä, viinietikasta ja mausteista. Itselläni ei ole muuta sekoitinta kuin sauvasekoittaja ja sillä ei oikein näin pientä annosta saa tasaiseksi, mutta toimi sekin ihan välttävästi.