Tillikurkkuihin käytetystä tilliruukusta oli toinen puoli käyttämättä ja sunnuntain maustetun broilerrullan lisäkkeeksi kaipasin jotain vähän erilaista perunaa kuin perinteinen muussi tai keitetyt perunat. Vähän googletin tillimuhennettujen perunoiden ohjeita ja niiden lukemisen kautta kokosin tällaisen oman versioni. Oleellisesti tämä eroaa löytämistäni ohjeista siinä, että kerman sijaan käytin vettä osana nestettä ja juustoraasteella sain täyteläisyyttä, joka kerman poisjäännistä aiheutui. Kermaa ei ollut ostettu kotiin  - siksi taas tämä oma sävellystyö tuli tehtyä.

  • n. kilo perunoita kuoritaan ja kuutioidaan
  • perunakuutiot kuullotetaan kuumassa öljyssä pannulla, lopuksi lisätään 3-4 viipaloitua valkosipulin kynttä
  • joukkoon lisätään vettä n. 2 dl ja laitetaan kansi pannun päälle ja levy haudutuslämmölle
  • perunoiden ollessa lähes kypsiä (n. 10 min ) lisätään joukkoon n. 2 dl maitoa, johon on sekoitettu 2 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi - sekoitetaan jauhomaitosuurus perunoiden joukkoon
  • lisätään vielä valkopippuria maun mukaan esim. ½ tl
  • lisätään suolaa maun mukaan
  • annetaan hautua vielä kannen alla 5 - 10 min
  • lisätään silputtu tilli (½ ruukkua) ruuan päälle ja käännetään levy pois päältä - annetaan hetki makujen tasaantua kannen alla