IS:n Ruokala sivuilla (olikohan tuo viikonlopun numero?) oli ohjeita Halloween-viikolle ja sieltä nappasin tämän ohjeen. Vähän olen ohjetta muunnellut, mutta samoilla linjoilla kuitenkin.

Kuvassa valmis kastike pennepastan päällä - tässähän voi hyvin käyttää vaikka värjättyjä pastoja tai spagetteja. Juureksien ja yrttimausteiden kohdalla olen tehnyt tähän omaa versiotani, samoin olen jättänyt jotain alkuperäisen ohjeen aineita pois ja korvannut toisella.  Tässä minun ohjeeni:

  • 2 punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 600 g jauhelihaa
  • 2 porkkanaa
  • pieni pala lanttua 
  • 1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 3 tuoretta tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tuore chili hienonnettuna ilman siemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja pippuria (käytin jauhettua maustepippuria 1/4 tl ja mustapippurirouhetta ½tl)
  • jotain yrttimaustesekoitusta tai kuivattua timjamia ja basilikaa
  • 2 - 3 dl kasvislientä
  • tabascolla voi makua vielä hiukan halutessaan terästää

Kuori ja kuutio sipulit ja juurekset - kuullota ne pannulla, lisää jauheliha joukkoon ruskistumaan. Kuutioi tomaatit ja chili - lisää ne pannulle sekä tomaattimurska sekä tomaattipyree. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Hauduta ruokaa jonkinaikaa. Tarjoa pastan kanssa.