Joku aika sitten päivittelin jossain blogissa, että en ole kuullutkaan pakasteena myytävästä mangosta - no, siinä vaiheessa en vielä tiennyt mitä muuta en tiennyt.......

.... tällaisia ihania trooppisia hedelmäpalojakin löytyy pakasteena. Olen varmasti nähnyt ohjeitakin näistä tehdyistä kiisseleistä ja muista jälkiruuista, mutta hämäläiseen päähäni asia ei ole kovin helpolla tarttunut.

Kiisselin ohje

  • 5 dl vettä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 4 dl marja- tai hedelmäsosetta - tässä tapauksessa yksi pussi tuota hedelmäsekoitusta

Sekoita kylmä vesi ja perunajauhot ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli sakenee ja pulpahtaa lisää hedelmäsekoitus joukkoon. Itse lisäsin hedelmät jäisinä ja varovasti sekoittelin niitä kiisselipohjaan kunnes olivat sulaneet - varoin liialliselta hämmentämiseltä, jotta hedelmäpalat säilyivät ehjinä. Valmiin kiisselin päälle sirottelin sokeria estämään kiisselin kuorettumisen.