1251003678_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mustikkakukkoa en ole koskaan aikaisemmin valmistanut - onneksi kuitenkin nyt kokeilin. Olin aivan turhaan pelännyt ja luullut tätä vaikeatekoiseksi. Tämä onkin yksi yksinkertaisimmista leivontaherkuista. Ohje löytyi Yhteishyvän Ruokamaailmasta.

  • 200 g margrariinia
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 8 dl mustikoita
  • 0,75 dl sokeria

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri kulhossa. Lisää ruisjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasasiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös pieniä annosvuokia tai uuninkestäviä kuppeja. Kaada tuoreet tai jäiset mustikat vuokaat. Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja. Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Tee lopusta taikinasta kukolle kansi. Paista mustikkakukkoa uunissa 175 asteessa noin tuntu. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Tuossa kannen tekemisessä käytin leivinpaperia apuna. Laiton paperille ensin vähän ruisjauhoja ja sitten taikina knöllin ja kaulitsin jauhoja apuna käyttäen kannen, jonka kumosin paperilta kukon päälle.

1251003721_img-d41d8cd98f00b204e9800998e