1250626133_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yksi lempiblogejani on - niinkuin varmasti monen muunkin mielestä - Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie, josta löysin tämän herkullisen kakkuohjeen. Tein ihan pienin muutoksin tämän kakkuni Marien ohjeen mukaisesti.

1250626099_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tietenkin syy, miksi innostuin pitkästä aikaa leipomaan oli tuo uusi vuokani, jota piti heti päästä kokeilemaan. Tälle kakulle tuo vuoka ei edes ole paras vuoka valmistaa, mutta hyvin toimi tässäkin vaikka tämä on näin kostea kakku. Käytin tässä pakastemustikoita - ilman muuta tuoreet mustikat ovat paras vaihtoehto ja nyt niitä saa niin itse poimien kuin ostaenkin. Mustikoiden litrahinta näkyi olevan täällä meidän Prisman edessä olevalla myyjällä 3,50 €/litra.

Mustikkakakku

  • 3 munaa
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 150 g margariinia tai voita
  • 1 prk maitorahkaa (tai maustettua rahkaa)
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja ( tai 3½dl vehnäjauhoja + ½dl perunajauhoja - minulla ei ollut perunajauhoja kotona, joten korvasin vehnäjauhoilla)
  • 2½tl leivinjauhetta
  • noin 2 dl mustikoita - minä laitoin pakastepussillisen

Voitele ja jauhota vuoka. Mittaa kaikki muut aineet kulhoon, paitsi leivinjauhe, ½dl vehnäjauhoja ja mustikat. Vatkaa sähkövatkaimella aineet tasaisesti sekaisin, sekoita leivinjauhe ja ½dl vehnäjauhoja taikinaan. Lisää mustikat varovasti lusikalla käännellen taikinaan niin, että mahdollisimman vähän värjäävät taikinaa. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 150 - 175 asteisessa uunissa n. tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla ja jatka paistoaikaa tarpeen mukaan.

Kakun voit koristella vaikka mustikoilla ja tomusokerikuorrutteella - minä jätin ilman koristelua ja tarjosin kakun vaniljakastikkeen kanssa. Oikein hyvin tähän tietenkin sopisi vaikka pallo vaniljajäätelöä seuraksi jos on jäätelön ystävä. Itse ajattelin, että tähän voisi tehdä myös mustikoista sellaisen pyreen eli soseuttaa mustikat tasaiseksi vaikka sauvasekoittimella ja tarjota tällaisen marjakastikkeen kakun lisukkeena.