Jostain syystä olen ostanut kaappiini gluteiinittomia jauhoja - en ole koskaan aikaisemmin sellaisia käyttänyt. Tänään kokeilin millaisia ovat piirakassa. Piirakasta tuli juuri sellainen kuin halusin - hillo painui osittain läpi, koska taikina oli aika pehmeä. Minusta tuollainen hillopiirakka on hyvää - muistan kuinka kauan sitten tätini teki tuon tyylistä piirakkaa varmasti melkein joka lauantai. Useimmiten hänen leipomassaan versiossa oli omenahilloa - pihassaan kasvoi ainakin neljä isoa omenapuuta.
Ohjeen vetäisin ihan "hatusta"
-
100 g margariinia
-
1 dl sokeria
-
1 muna
-
3 dl jauhoja
-
0,75 dl kauralesettä
-
1 tl leivinjauhetta
-
0,5 dl maitoa
Päälle
-
raparperipaloja ja pakastemansikoita sekä hillosokeria - sekoitin nämä kaikki sekaisin ja kaadoin piirakan päälle
-
paistoin piirakan 200 asteessa
Näemmmä jauhoina voisi käyttää tuollaisessa piiraassa varmaankin yhtähyvin peruna-, vehnäjauhoja, nuo gluteiinittomatkin toimivat mainiosti. Kauranleseet eivät taida soveltua niille, jotka eivät voi vehnäjauhoja syödä. Piirakan kuitenkin voi leipoa vaikka kaapissa ei olisikaan vehnäjauhoja - kunhan jotain jauhoja löytyy.
Kommentit