Jostain syystä olen ostanut kaappiini gluteiinittomia jauhoja - en ole koskaan aikaisemmin sellaisia käyttänyt. Tänään kokeilin millaisia ovat piirakassa. Piirakasta tuli juuri sellainen kuin halusin - hillo painui osittain läpi, koska taikina oli aika pehmeä. Minusta tuollainen hillopiirakka on hyvää - muistan kuinka kauan sitten tätini teki tuon tyylistä piirakkaa varmasti melkein joka lauantai. Useimmiten hänen leipomassaan versiossa oli omenahilloa - pihassaan kasvoi ainakin neljä isoa omenapuuta.

Ohjeen vetäisin ihan "hatusta"

  • 100 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl jauhoja
  • 0,75 dl kauralesettä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl maitoa

Päälle

  • raparperipaloja ja pakastemansikoita sekä hillosokeria - sekoitin nämä kaikki sekaisin ja kaadoin piirakan päälle
  • paistoin piirakan 200 asteessa

Näemmmä jauhoina voisi käyttää tuollaisessa piiraassa varmaankin yhtähyvin peruna-, vehnäjauhoja, nuo gluteiinittomatkin toimivat mainiosti. Kauranleseet eivät taida soveltua niille, jotka eivät voi vehnäjauhoja syödä. Piirakan kuitenkin voi leipoa vaikka kaapissa ei olisikaan vehnäjauhoja - kunhan jotain jauhoja löytyy.