Sää oli suotuisa lankalauantain markkinoille ja väkeä näytti olevan kovasti liikkeellä. Varsinainen markkina-anti oli sitä tavallista markkinatarjontaa - lettuja, tyrnisäilykkeitä, kalasäilykkeitä, kalakukkoja ja tietenkin pakolliset vaate- yms. kauppiaat. No - oma kiinnostukseni kohde olikin tuo paikallinen käsityöliike, josta jo aiemmissa postauksissani mainitsin. Nyt jo taas hivenen verran kokeneempana lankojen katsojana uskaltauduin tutkimaan tarjontaa lisää. Sieltähän osui silmiini Sisu-lanka, josta olin lukennut useiden sukkajuttujen kohdalla ja niin päädyin ostamaan sitä. kokeillakseni mitä saisin aikaan. Toinen noista Sisu-langoista on glitterillä koristeltua - tulee vähän glamouria elämään. Lisäksi ostin tuollaista vähän paksumpaa sukkalankaa, josta ajattelin kokeilevani vaikka palmikkoneuletta sukkaan tai muuta vastaavaa. Ohuet bambuiset sukkapuikot lähtivät myös matkaani ja virkkuukoukku.

Mielenkiintoista tässä neulomisessa tuo välinepuoli - luulin ensin, että sillä ei ole mitään väliä minkälaisilla puikoilla neulon - kunhan koko vain täsmää lankaan ja ohjeeseen. Nyt olen huomannut, että eihän se niin ole alkuunkaan ... erilaiset metallipuikot voivatkin olla aivan eri tuntuisia käyttää ja sitten, kun ottaa bambupuikot käyttöön on tunnelma taas ihan erilainen. Olen lukennut joidenkin harrastajien neuleohjeista heidän käyttäneen jotain ruusupuisiakin puikkoja - miltähän ne tuntuisiva? Tuolla meidän käsityöliikkeessä en sellaisia ihanuuksia nähnytkään. Mistä mahtavat neulojat niitä hankkia?

Nyt menen jatkamaan sukan neulontaa, tällä kertaa lankana on Novitan Nallecolori. Yhdet tossut ovat pientä viimeistelyä vaille valmiit huovutukseen - se on niin mielenkiintoista aina nähdä minkälaiset niistä lörpyköistä pesukoneessa käynnin jälkeen saa venyteltyä ja vanuteltua.