Minä innostuin myös mukaan tammikuun ruokahaasteeseen, tällä värikkäällä, edullisella ja kevyellä tammikuuhun hyvin sopivalla ruualla.

Tämän ruokaohjeen alkulähde on Kaarina Roinisen Maukasta ruokaa kotikeittiöstä - muunneltuna jonkinverran taas oman ruokavaraston sisällön mukaisesti.

  • pakastekalaa paketti
  • suolaa, valkopippuria

Tomaattiseos

  • paseerattua tomaattia purkki (400 g)
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl sitruunanmehua
  • 1 rkl sokeria
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • 1 tl pizzamaustetta
  • 1 tl provencen yrtit maustetta (alkuperäisessä ohjeessa oli timjamia ja yrttisuolaa)

Laita kalapalat vuokaan. Kuumenna tilkka öljyä kasarissa ja kuullota siinä sekä sipulit että valkosipulit. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja loput tomaattiseoksen aineet, kuumenna vielä kaikki. Kaada seos kalapalojen päälle ja paista vuokaa uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjolle laitettaessa voit ripotella pinnalle persiljasilppua tai tuoretta timjamia.

Tämä kalavuoka maistuisi erittäin hyvin kuoriperunoiden kanssa - itse pakkasin evääkseni kasvishöystöä lisukkeeksi. Kasviksina on kesäkurpitsa, munakoiso, keltainen, vihreä ja punainen paprika sekä puna- ja keltasipuli. Höyry vain nousee kiposta - näin myöhään kun eväänsä väsää ei enää kerkiä odotella jäähtymistä....