Aamu alkoi puurolla - luumuja kaurapuurossa - ei hullumpaa, hulluminkin voisi olla

  • 5 dl vettä
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • suolaa
  • 3 liotettua luumua muussattuna

Minä teen vähän oman kehittämäni systeemin kautta puuroni, koska varmistelen toisaalta, että ei palaisi pohjaan ja toisaalta, että kerkiäsi lyhyessä ajassa kypsyä. Sekoitan hiutaleet jo kylmään veteen, laitan levyn päälle max asentoon. Kun puuro alkaa kiehua, sekoitan sen hyvin ja laitan kannen päälle. Levyn käännän pois päältä, jotta katastrofia ei tulisi ylikiehuneen puuron muodossa. Puuro hautuu kannen alla sen aikaa kun aamutoimeni ovat tehty ja sitten se onkin (ehkä reilu kymmenen minuuttia) valmista syötäväksi. Ennen annostelua sekoitan puuron vielä tasaiseksi eli päälle kertyneen veden puuron joukkoon. Tämä tapa valmistaa puuroa koskee nimenomaan kaurapuuroa - kaura kun helposti kitkeröityy esim. hiutaleiden esiliuotuksesta.