Pasta-ateria on tänään valmistettu puolimetriä pitkistä spageteista ja Päivän kootut -kastikkeesta.
Kastikkeen kokoaminen:
- kippoon jäänneet kirsikkatomaatit n. 10 kpl
- oliiveja ehkä noin desi
- keltainen paprika
- oliiviöljyä
- vihreää pestokastiketta purkin pohjalta ja reunoilta kerättynä
- valkoista balsamicoa
- siirappia
- ruokakermaa
- juustoraastetta
- villi rucolaa
Kuumensin öljyn kasarin pohjalla. Lisäsin siihen tomaatit ja oliivit sekä pienityn paprikan - annoin kiehahdella sen verran, että neste väheni. Sitten lisäilin balsamicoa vähän kirpeydeksi ja siirappia makeudeksi sekä huuhtelin pestopurkin ja kaadoin huuhdinveden joukkoon. Tämän perään lirutin vähän ruokakermaa ja kourallisen juustoraastetta - juuston kohdalla voisi olla jotain fiksumpaakin toteuttamistapaa - nyt tuli lievä venymisilmiö soosiin. Keitetyt, valutetut spagetit tarjoiluastiaan ja kastike päälle - lopuksi rucolat revittyinä lisäsin kuuman ruuan päällimmäiseksi.
Kommentit