Pasta-ateria on tänään valmistettu puolimetriä pitkistä spageteista ja Päivän kootut -kastikkeesta.

Kastikkeen kokoaminen:

  • kippoon jäänneet kirsikkatomaatit n. 10 kpl
  • oliiveja ehkä noin desi
  • keltainen paprika
  • oliiviöljyä
  • vihreää pestokastiketta purkin pohjalta ja reunoilta kerättynä
  • valkoista balsamicoa
  • siirappia
  • ruokakermaa
  • juustoraastetta
  • villi rucolaa

Kuumensin öljyn kasarin pohjalla. Lisäsin siihen tomaatit ja oliivit sekä pienityn paprikan - annoin kiehahdella sen verran, että neste väheni. Sitten lisäilin balsamicoa vähän kirpeydeksi ja siirappia makeudeksi sekä huuhtelin pestopurkin ja kaadoin huuhdinveden joukkoon. Tämän perään lirutin vähän ruokakermaa ja kourallisen juustoraastetta - juuston kohdalla voisi olla jotain fiksumpaakin toteuttamistapaa - nyt tuli lievä venymisilmiö soosiin. Keitetyt, valutetut spagetit tarjoiluastiaan ja kastike päälle - lopuksi rucolat revittyinä lisäsin kuuman ruuan päällimmäiseksi.