Kääretorttupohjan ohje:

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita jauhot,joihin olet sekoittanut leivinjauheen, varovasti käännellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Minä käytin kuvassa näkyvää sekoitinta tuohon työvaiheeseen. Levitä taikina hellin käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5 -7 minuuttia.


(tämä kuva on jotenkin merisairas.... tuossa työpöydällä valaisin aiheuttaa ilmeisesti tämän vihreän värin näihin kuviin - kaikki tällätavoin sävyttyneet kuvani ovat samassa paikassa otettuja)

Kumoa väahän jäähtynyt, kypsä torttupohja sokeroidulle voipaperille ja levitä pohjan päälle haluamasi täyte. Minulla täytteenä on tässä mangososetta (200 g:n lasten ruokapurkki) ja kermavaahtoa.



Rullaa torttu rullaksi paperia apuna käyttäen. Kääri mahdollisimman napakkaan kääreeseen. Minun torttuni lähtee tästä pakastimeen jäätymään ja tulee sieltä sitten joskus tarpeen tullen esille, jolloin voin sen päällystää esim. kermavaahdolla.