Avokado on todella herkullista esim. tällaisena tahnana, jota voi käyttää vaikka leivänpäällysteenä tai hieman ohennettuna vaikka dippauksessa. Hapankorppujen päällysteenä omassa suussani maistuu erinomaiselta.



Tämän tahnan valmistin näin:

  • 2 avokadoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • n. 5 cm:n pala purjoa
  • sitruunan puolikkaan mehu
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl valkopippuria
  • suolaa

Avokadot halkaistaan ja poistetaan kivi. Hedelmäliha koverretaan valmistusastiaan tai tehosekoittajaan, purjo leikataan pieniksi kuutioiksi ja valkosipullin kynnet puristetaan joukkoon. Lisätään muut aineet ja soseutetaan sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa tai jollain muulla käsityökalulla (esim. haarukka). Maistuu parhammalta vetäydyttyään muutaman tunnin jääkaapissa. Huomioi, että valkosipuli saattaa hieman tuoksahdella tämän syönnin jälkeen....  :-)